28 Mart 2011 Pazartesi

Benny Benassi

Benny Benassi





Benny Benassi, 13 Temmuz 1967 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde dünyaya geldi. Şu an, aynı kentin 100km güneyinde bulunan ve 'dans müziği konusunda her yerden daha iyi' olduğunu düşündüğü Reggio Emilia'da yaşıyor.
Larry Pignagnoli tarafından işletilen uluslararası alanda ün yapmış Off Limits şirketinde müzisyen ve aranjör olan kuzeni Alle Benassi ile birlikte çalışan Benny, burada yapımcılık görevini üstleniyor. Geçtiğimiz yıl İngiltere kulüp listelerinde bir numaraya kadar yükselen KMC feat Dhany'nin yapımıyla adı ön plana çıkan ünlü DJ, kuzeniyle birlikte "The Biz Project" adında bir çalışmaya imza attı. Elektro, tekno ve house tarzlarını müthiş bir biçimde karıştıran ikili, ilk çıkan single çalışmasıyla dünya kulüplerini sarsmayı başardı. "Satisfaction" isimli şarkı, mükemmel ritmleri ve ilginç video klibiyle ülkemizde de büyük beğeni topladı.




Fransa resmi dans listelerinde bir ay boyunca zirveden inmeyen ve en çok satılanlar arasında güçlü bir yere sahip olan albüm, Almanya listelerinde de ikinci sıraya kadar yükselmeyi başardı. Timo Maas, Carl Cox, Paul Oakenfold gibi dans müziğinin dünyaca ünlü isimlerinden olumlu not alan çalışmalar, Benny Benassi'yi dünya çapında ünlü bir DJ haline getirdi.
Yaptığı çok sayıdaki yeniden düzenleme (remiks) çalışmaları arasında en önemlileri Tomcraft'ın "Loneliness", Outkast'in "Ghetto Musik", Goldfrapp'ın "Strict Machine" ve Fischer Spooner'ın "Never Win" adlı parçaları oldu.




Bir süre sonra Benny ve kuzeni Alle Benassi, "Benassi Bros" (Benassi Kardeşler) adlı yeni bir projenin temelini attılar. Paul French, Violeta ve diğer bazı konuk şarkıcılarla vokal yönlerini de güçlendireceklerdi. Sandy destekli "Illusion" ve Dhany katkılı "Hit My Heart" Fransa'da büyük beğeni topladı, parçaları içeren "Pumphonia" adlı albüm ise aynı ülkede Altın Albüm olma başarısını gösterdi.




Benassi, 2003 yılında Fransa'dan Malta'ya, Amerika'dan Tunus'a kadar çok sayıda ülkede performanslar sergiledi. Ministry of Sound internet radyosunun en iyi 100 dans şarkısı arasında zirvede yer aldı. DJ Mag'de ve İtalyan Dans Müziği Ödülleri'nde de zirveye çıkan Benassi, aynı yıl Fransa'nın NRJ Ödül Gecesi'nde uluslararası alanda dikkat çeken isimler kategorisine aday gösterildi.
2004'e de hızlı başlayan ünlü DJ, bir buçuk ayda 18 etkinlik anlaşması yaptı. Dancestar'da ve Miami'deki ödül gecelerinde 3 adaylık topladı, "En İyi Video Klip" ödülüne layık görüldü. DJ Mag'in ünlü "100 Favori DJ" listesine o güne kadarki en başarılı girişle, 18. olarak merhaba dedi. 2005 yılındaki listede ise İtalyan DJ ilk 5 sırada yer aldı.
En çok etkilendiği isimlerin Paul Oakenfold ve Erick Morillo olduğunu belirten başarılı DJ, kuzeniyle birlikte oluşturduğu Benassi Bros ile 2005 Nisan'ında "Phobia" adlı albümünü dans tutkunlarının beğenisine sundu. Albümün çıkışından önce sunulan "Make Me Feel" adlı parça, listenin ilk sırasında yer alıyor. Klasikleşen "Satisfaction" adlı şarkının ritmlerini de içeren "Make Me Feel"da ve listenin sonunda yer alan "Run To Me"de vokaller İtalyan Daniela Galli'ye (Dhany) ait. Galli'nin etkileyici sesinin sunulduğu bir diğer parça ise "Every Single Day".


Albümde yer alan en uzun parça, dinleyiciyi saran atmosferi ve Sandy vokaliyle "Light". Sandy ayrıca "Movin' Up" ve "Castaway"de de karşımıza çıkıyor. "Satisfaction"ın devamı olarak nitelendirilen "Castaway", "Phobia"nın dikkat çeken çalışmalarından biri. Benassi'nin albümde çalıştığı üçüncü bayan vokalist olan Naan ise "Rocket In The Sky"daki performansıyla dikkat çekiyor. Girişinde gitarların da duyulduğu "Feel Alive" ise Naan'ın vokalleriyle süslenen bir diğer parça.
Melodik içeriği ve trance türüne yaklaşan yapısıyla farklılık yaratan "Phobia"nın, "Hypnotica" ile "Pumphonia"nın başarılarını sürdürüp sürdürmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak değişmeyecek bir gerçek var ki, Benny Benassi ve Benassi Bros, uzun yıllar sonra bile 2000'lerin dans müziği dendiğinde akla ilk gelen isimler arasında yer alacaklar.